fbpx

I jakten på et grønnere og mer bærekraftig liv, står energieffektivisering av hjemmet sentralt. Dette er ikke bare godt for miljøet, men også for lommeboken. Her er noen gjennomførbare tips for å gjøre hjemmet ditt mer energieffektivt.

Isolering mot vær og vind

Riktig isolasjon og tetthet mot vær og vind er fundamentalt for å holde på varmen. Dette er spesielt viktig i eldre boliger hvor etterisolering kan redusere oppvarmingsbehovet betraktelig. Hvis du velger å etterisolere samtidig som du gjennomfører flere energitiltak, sånn som å skifte vinduer, kan du få Enova støtte. Med Enovas støtteordninger kan du oppgradere isolasjonen i vegger, tak, og gulv, samt tette uønskede luftlekkasjer rundt vinduer og dører.

Hus med solceller

Mange veier til å gjøre hjemmet energieffektivt

Oppvarmingsløsninger

Overgangen til mer effektive oppvarmingsløsninger, som varmepumper, er både miljøvennlig og kostnadseffektiv. Varmepumper utnytter fornybar energi og kan redusere energiforbruket for oppvarming med opptil 50%. Enovas tilskudd til innkjøp og installasjon av varmepumper gjør dette til et tiltalende alternativ for mange.

Gjenvinning av ventilasjons varme (ERV)

Med ERV-systemer kan du utnytte varmen i utluften til å forvarme den innkommende friske luften. Dette er særlig effektivt i tettbygde og godt isolerte boliger, hvor behovet for kontinuerlig ventilasjon er viktig for et sunt inneklima.

Solenergi

Installasjon av solcellepaneler på taket er en investering i fremtiden. Med Norges økende fokus på fornybar energi, tilbyr staten tilbakebetalingsordninger og skattefordeler for de som velger solenergi, noe som gjør dette til en stadig mer attraktiv løsning for energiproduksjon hjemme.  Forhør deg gratis med oss om taket ditt er i god nok stand til å montere solcellene og hvilke støtte du kan få fra Enova. Vi tilbyr gratis befaring av solceller. 

Nærbilde solceller på tak

Nærbilde av solceller på tak

Vannbesparelse og oppvarming

Ved å installere vannbesparende armaturer og moderne, energieffektive varmtvannsberedere kan du redusere vann- og energiforbruket. Dette er små, men viktige skritt mot et mer bærekraftig hjem.

Smarthus for energieffektivisering

Bruk energien effektivt med smarthusløsninger

Smarthusløsninger

Implementering av Smarthusløsninger for styring av lys, varme, og andre apparater bidrar til ytterligere energibesparelser. Gjennom automatisering og optimalisering av energiforbruket kan man oppnå en mer energieffektiv hverdag.

Energieffektivisere hjemmet i dag

Energieffektivisering er ikke bare en investering i hjemmet ditt, men også i fremtiden. Ved å implementere tiltak som bedre isolasjon, effektive oppvarmingsløsninger, og smarte hjem-systemer, kan du betraktelig redusere ditt energiforbruk og bidra positivt til miljøet. Solenergi tilbyr en fantastisk mulighet til å produsere din egen fornybar energi. Og ikke glem, den teknologiske utviklingen innen smarte hjem-systemer gir oss stadig nye verktøy for å leve mer energieffektivt.

    Energieffektivisere hjemmet ditt

    Spar penger og miljøet med ett energieffektivt hjem

    Videre steg

    For de som ser etter ytterligere metoder for å forbedre energieffektiviteten i hjemmet, kan også balkonginnglassing og bruk av energieffektive skjermer være verdt å utforske. Disse tiltakene kan gi bedre isolasjon og redusere behovet for oppvarming og kjøling. For mer dyptgående informasjon om disse og andre energieffektive løsninger, sjekk ut vår artikkel: energibesparelser av innglasset balkong. Ved å ta disse stegene mot et mer energieffektivt hjem, støtter du ikke bare Norges ambisjoner om en bærekraftig fremtid, men du kan også nyte godt av lavere energikostnader og et mer komfortabelt hjemmemiljø. La 2024 være året du tar grep om energieffektivisering i hjemmet ditt.