fbpx

Energibesparelser av innglasset balkong

Har du noen gang vurdert fordelene med å innglasse balkongen din? Det viser seg at denne moderne oppgraderingen ikke bare kan gi boligen din et løft i stil og komfort, men også betydelige energibesparelser av innglasset balkong. I et land som Norge, hvor været kan svinge fra ekstrem kulde til deilig varme, kan en innglasset balkong være nøkkelen til et mer energieffektivt og behagelig hjem.

alt="innglasset balkong"

Spar strøm og senk varmetap med balkonginnglassing

Økonomiske og miljømessige fordeler

En nylig studie har kastet lys over hvordan innglassing av balkongen kan spare energi og samtidig være økonomisk og miljømessig bærekraftig. Ved å analysere forskjellige balkongorienteringer og klimaanlegg, fant forskerne ut at innglassede balkonger kan redusere årlig strømforbruk med mellom 6,7% og 12,3% som vist til i Yang, Li, and Chen (2021). Dette betyr at ved å innglasse din balkong kan du potensielt kutte ned på dine energikostnader betydelig.

Men det stopper ikke der. Investeringen i balkonginnglassing kan vise seg å være økonomisk lønnsom i løpet av mindre enn 50 år, basert på konstruksjonskostnadene, avhengig av om balkongen din vender mot øst eller vest. Fra et miljøperspektiv er fordelene også merkbare, med en CO2-utslipps tilbakebetalingstid på mellom 10,4 og 24,6 år (Yang, Li, & Chen, 2021), avhengig av balkongens orientering.

Bedre livskvalitet

Det er ikke bare lommeboken og planeten som nyter godt av en innglasset balkong. Din egen velvære får også en oppsving:

  • Forbedret energieffektivitet: Bidrar til lavere oppvarmingskostnader ved å redusere varmetap.
  • Økt brukbarhet: Gjør balkongen tilgjengelig hele året, uansett vær.
  • Beskyttelse mot elementene: Beskytter mot vind, regn, og snø, og forlenger levetiden på balkongen og dens innhold.
  • Støyreduksjon: Skaper et roligere og mer fredelig hjem ved å dempe støy fra omgivelsene.
alt="innglasset balkong"

Koselig innglasset balkong

Forskning bekrefter fordelene

Forskningen understøtter tydelig argumentene for en innglasset balkong. En studie utført av Tiberiu Catalina og hans team (2019) avdekket at innglassede balkonger tilbyr signifikante energibesparelser i kalde perioder, men påpekte også behovet for å vurdere kjølebehov i varmere måneder. En annen studie, Hilliaho et al. (2016), overvåket temperaturforholdene på 22 balkonger, hvorav 17 var innglasset, viste at de innglassede balkongene var gjennomsnittlig 5,0 °C varmere enn utendørstemperaturen, noe som indikerer en betydelig forbedring i termisk komfort.

En investering for fremtiden

Med tanke på alle disse fordelene, er det klart at innglassing av balkongen er mer enn bare en estetisk oppgradering; det er en investering i ditt hjem, din komfort, og i miljøet. Det er en strategisk avgjørelse som bidrar til lavere energiforbruk og et redusert karbonavtrykk, samtidig som det forbedrer livskvaliteten din. Med de potensielle besparelsene og forbedringene i bostandarden er innglasset balkong definitivt verdt å vurdere for ethvert moderne hjem.

energibesparelser av innglasset balkong

Det er energibesparelser av innglasset balkong og Nordpett kan hjelpe deg realisere dem.

Kontakt oss for å bli din balkonginnglassings-partner

Er du overbevist om fordelene med balkonginnglassing og nysgjerrig på hva det kan gjøre for ditt hjem? Ta det første skrittet mot et mer energieffektivt, komfortabelt og stilfullt hjem med Nordpett. Vårt team av eksperter er klare til å guide deg gjennom hele prosessen, fra planlegging til ferdigstilling. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat og finn ut hvordan vi kan transformere din balkong til et behagelig uterom du kan nyte hele året. La oss sammen gjøre din balkongdrøm til virkelighet. Besøk vår nettside eller ring oss direkte for mer informasjon. Din bærekraftige fremtid starter med et valg i dag.

Referanser

  1. Yang, Q., Li, N., & Chen, Y. (2021). Energy saving potential and environmental benefit analysis of application of balcony for residence in the hot summer and cold winter area of China. Sustainable Energy Technologies and Assessments, 43, 100972. https://doi.org/10.1016/j.seta.2020.100972
  2. Catalina, T., Bortis, D., Vartires, A., & Lungu, C. (2019). Glazed balconies impact on energy consumption of multi-story buildings. E3S Web of Conferences, 111, 06079. https://doi.org/10.1051/e3sconf/201911106079
  3. Hilliaho, K., Köliö, A., Pakkala, T., Lahdensivu, J., & Vinha, J. (2016). Effects of added glazing on balcony indoor temperatures: Field measurements. Energy and Buildings, 128, 458-472. https://doi.org/10.1016/j.enbuild.2016.07.025