fbpx

Kostnaden for balkonginnglassing: Hva som bestemmer prisen

Hva koster innglassing av balkong?

Å forstå kostnaden for balkonginnglassing er essensielt for alle som vurderer å gjøre balkongen sin om til et koselig tilfluktssted året rundt. Dette innlegget gir deg en detaljert oversikt over hva du kan forvente å betale, og hvilke faktorer som mest påvirker prisen.

alt="innglasset balkong på enebolig"
Innglasset balkong fra gulv til tak på enebolig

Faktorer som påvirker kostnaden for balkonginnglassing?

Vanlig pris vil variere basert på disse premissene, men i de fleste norske boliger vil det ligge på rundt 50 000 til 150 000 kroner.

  • Størrelsen på balkongen: Hvor stor balkongen din er, har mye å si for hvor mye det vil koste. En større balkong betyr at vi trenger mer materialer og mer arbeid, noe som gjør det dyrere. 
  • Tykkelsen på glasset: Hvor tykt glasset er, er også viktig. Dette beregnes ut ifra høyde på glassene og man tar til betraktning vindsoner i området hvor det installeres. Tykkere glass koster noe mer, men det er nødvendig for at balkongen skal være installert i henhold til leverandørens garanti og sikkerhetskrav.
  • Innglassing gulv til tak: Er ikke rekkverket godkjent for installasjon av innglassing, må det installeres fra gulv til tak og vil påvirke prisen.
  • Innglassing fra rekkverk til tak: Derimot om rekkverket er godkjent for installasjon av innglassing så kan man bygge innglassingen fra rekkverket og opp. Dette vil gjøre det billigere.
halvt innglasset balkong fra rekkverk til tak
Halvt innglasset balkong fra rekkverk til tak

Det kan spare seg

Ved å investere i balkonginnglassing, kan du også se fram til langsiktige besparelser. For eksempel kan det bedre isolasjonsevne for leiligheten og vil redusere behovet for oppvarming, noe som igjen kan senke energikostnadene dine. I tillegg kan den økte beskyttelsen mot elementene forlenge levetiden på balkongmøblene dine, og spare deg for kostnader knyttet til vedlikehold og utskifting.

Fordeler med balkonginnglassing

 

  • En verdiøkning: I gjennomsnitt kan balkonginnglassing øke verdien på boligen din med rundt samme som man setter i det. Men det er ikke bare en god investering for hjemmet ditt, det ser også flott ut.

 

  • Mer bruksareal året rundt: Med innglassing kan du bruke balkongen din hele året, uten å måtte flytte møbler inn og ut med årstidene. Det gir deg mer plass og slipper å tenke på lagring.

 

  • Mindre støy: Bor du nær en vei, skole eller lekeplass? Glass på balkongen vil redusere støyen og gjøre hjemmet ditt roligere og mer behagelig.
AI representasjon: Kostnaden for balkonginnglassing - ditt eget lille paradis
Kostnad for balkonginnglassing – lag ditt lille paradis.

Neste steg

Innglassing av balkong er en flott måte å forbedre hjemmet ditt for deg selv og også for verdiøkningen av boligen. Med riktig planlegging, kan du gjøre balkongen din til et sted du kan nyte hele året. Lurer du på hva det kan koste for din balkong? Vi i NordPett Glass gir deg gjerne en gratis befaring der vi kommer hjem til deg for å se på balkongen din, vise deg bilder av forskjellige løsninger for å forstå hva som passer dere best. Deretter vil dere motta tilbudet på e-post. Ta gjerne en titt på resten av nordpett.no for mer informasjon, eller ta kontakt med oss direkte her. Vi hjelper deg gjerne med å gjøre balkongdrømmen din til virkelighet!